A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

ПАМ’ЯТКА щодо визначення шкоди та збитків завданих сільському господарству військовою агресією рф

Дата: 02.01.2024 10:48
Кількість переглядів: 50

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 326 «Про затвердження Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації» визначено напрямки збитків, які підлягають відшкодуванню.

У випадку фіксації збитків звертатися:

* до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення, а саме: до представників Національної поліції України або Служби безпеки України (якщо це порушення законів та звичаїв війни стаття 438 КК та частина 2 статті 216 КПК);

* до представників органів місцевого самоврядування або військових адміністрацій задля огляду пошкодженого об’єкту і складання відповідного акту;

* до ДСНС, якщо об’єкти пошкоджені внаслідок пожежі. Фіксація шкоди, завданої землі, буде проводитись посадовими особами Держекоінспекції, а водного фонду  Держводагенства.

Також інформацію про завдані пошкодження через воєнну агресію рф зареєструвати на інтернет-порталах:

1) https://dokaz.gov.ua/ Портал створений за ініціативи Офісу Президента України, Мін’юсту, Офісу Генерального прокурора України, Мінцифри, Представництва Президента України в АР Крим та Київської школи економіки. Він призначений для документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності. Усі докази використовуватимуться для притягнення рф до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі, Європейському суді з прав людини, спеціальному трибуналі після його створення;

2) https://warcrimes.gov.ua/ Портал створений Офісом Генерального прокурора для належного документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні.

3) https://damagedagro.in.ua/ Електронна платформа для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України. Мета платформи фіксація та документування завданих збитків та шкоди для опрацювання органами державної влади та подальшого відшкодування і компенсацій.

 

Передбачається, що відшкодування завданих збитків відбуватиметься як через звернення до міжнародних інстанцій (спеціально створений трибунал, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі, Європейський суд з прав людини тощо), так і через застосування внутрішніх програм та процедур. Тому для аграріїв важливо зафіксувати усі втрати, зібрати необхідні докази та бути готовими до проходження процедури компенсації у майбутньому, коли відповідні порядки будуть розроблені усіма відповідальними органами влади.

 

Згідно з даними вебпорталу Ліга Бізнес


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь