Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Вашингтон підтвердив підтримку членства України в НАТО

Дата: 27.04.2023 11:43
Кількість переглядів: 118

Для набуття членства в НАТО Україна має насамперед провести прямі обговорення про це з Північноатлантичним альянсом. Сполучені Штати це підтримують. Однак зараз вся увага союзників зосереджена на допомозі ЗСУ відбити російську агресію.

Так прокоментував позицію США щодо перспектив членства України в НАТО координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власкор Укрінформу.

«Ми віримо в політику відкритих дверей НАТО. Ми також вважаємо, що членство в НАТО має бути предметом обговорення між країною й Альянсом. І ми точно не стали б заважати цим переговорам»,- підкреслив представник Білого дому.

Він також зауважив, що зараз США і союзники сфокусовані на тому, щоби забезпечити для України можливості для захисту від дуже кривавого й жорстокого вторгнення рф, а також потенційних нових вторгнень. У цьому зв’язку Кірбі нагадав, що росія порушила територіальну цілісність України ще в 2014 році.

«Це має бути в центрі уваги зараз – допомога Україні в досягненні успіху на полі бою, щоби вони могли досягти успіху й за столом переговорів», - підкреслив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту минулого тижня до Києва заявив, що всі країни-члени Альянсу погоджуються з тим, що майбутнє України – в Північноатлантичному альянсі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь