A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

До уваги платників податків!

Дата: 22.04.2022 09:40
Кількість переглядів: 777

     Україна продовжує своє героїчне протистояння російському вторгненню. Багато українців боронить нашу державу зі зброєю в руках, вступивши до лав ЗСУ або територіальної оборони.  Водночас, окрім безпосереднього фронту бойових дій, не менш важливим є фронт економічний. 

    В умовах воєнного стану надзвичайно важливо забезпечити оперативне, належне та безперервне виконання місцевого бюджету. Для забезпечення ефективного функціонування бюджетної сфери та життєво необхідних потреб жителів Коровинської громади у період дії воєнного стану Коровинська сільська рада  приймає низку швидких, ефективних та оперативних рішень.

Так, тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, Законом України від 15 березня 2022 року №2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України, зокрема, доповнено новим п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, згідно якого фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп, мають право не сплачувати єдиний податок.

     Те, що на рівні держави, було прийнято рішення щодо можливості несплати єдиного податку першої, другої групи бізнесу і скасовано акциз на пальне, - вже суттєво вдарило по місцевому бюджету. Зрозуміло, що у розбомблених та оточених містах, нереально вести бізнес.   

  Наразі  , на території Коровинської громади не ведуться бойові дії, ми працюємо у звичному режимі, надаються всі види послуг у сфері торгівлі та побуту, тому з метою наповнення бюджету Коровинської сільської  територіальної громади, звертаємось до кожного підприємця з розумінням віднестися щодо важливості сплати податків, адже кожна сплачена гривня до бюджету громади  є вагомою складовою для отримання Перемоги над ворогом! 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь