Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

БАГАТОДІТНА РОДИНА З СЕЛА КОРОВИНЦІ, ЩО ПОСТРАЖДАЛА ВІД ПОЖЕЖІ, ЗУСТРІЧАТИМЕ ЗИМОВІ СВЯТА В НОВІЙ ОСЕЛІ

Дата: 20.12.2021 10:11
Кількість переглядів: 485

 Багатодітна родина погорільців із села Коровинці переїхала до нового житла, яке їм допомогли придбати небайдужі люди. Свій колишній дім, в якому мешкали 14 дітей та 9 дорослих, вони втратили під час пожежі. Тепер новий дах над головою багатодітна родина вважає справжнім дарунком від святого Миколая.

 Родина знову разом і потроху освоюється у новому помешканні. Вони згадують, як залишилися без даху над головою. Припускають, закоротило електромережі через нову люстру. Тож величезний будинок, де мешкала багатодітна родина, вигорів ущент, разом із речами, грошима та документами. Дивом ніхто не постраждав.

«Жах був, вибігали, малих виносили на город, там скло летіло, і шифер вилітав, там жахливо було», - розповідає одна із доньок.

Наступного дня погорільців розмістили у сільській амбулаторії. І саме туди десятки людей почали приносити одяг, речі першої необхідності. А ще - збирати гроші на купівлю нового житла. «Навіть малого однокласник приніс, дав 5 доларів своїх із скарбнички. Всім дякуємо, без людей би всього цього не було», - каже мама родини Анна Буханець.

Тепер у них новий дім на 120 квадратів. 360 тисяч гривень пожертвували родині дві місцеві агрофірми, ще понад 60 тисяч переказали незнайомі, але небайдужі люди. "Три спальні, зала, передпокій, кухня літня. Диван, дякую людям, віддали із Сум. Я не чекала, чесно, стільки речей, я вже й відбій робила", - додає жінка.

А от малеча радіє тому, що переїхали до новорічних свят. Подарованого одягу та іграшок стільки, що навіть не встигли розібрати. Дві повноцінні кімнати, які аж до стелі заповнені речами. Їх зібрали та передали родині Буханець небайдужі люди. «Ми три дні перевозили і аж до вечора», - розповідають діти.

Тут подарунки і від школярів, і від рятувальників, і від військових. «В артилерійській 27-ій бригаіа купили мені електром’ясорубку, про яку я навіть не мріяла», - каже Анна.

Що буде зайвим, кажуть у родині, поділяться з іншими, хто втрапив у біду. Самі ж першою чергою вирішили подбати про безпеку будинку. Й замінити повністю електропроводку, щоб не втратити житло знов. І невпинно дякують усім, хто підтримав та допоміг в скрутну хвилину.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь