Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Недригайлівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує

Дата: 20.12.2021 11:05
Кількість переглядів: 739

УРЯД ВИДІЛИВ ФОНДУ 1,75 МЛРД ГРН ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ

На погашення заборгованості із виплат допомог за лікарняними буде спрямовано 1 мільярд 750 тисяч гривень фінансової допомоги з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Виділена рішенням Уряду фінансова допомога дозволить Фонду соціального страхування України погасити більшу частину заборгованості із фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах. Розрахунково, кошти дозволять здійснити виплати для 330 тисяч застрахованих осіб.

Заборгованість накопичилась через різке зростання кількості листків непрацездатності, які передаються до Фонду на фінансування, у зв’язку з пандемією. За підсумками 11 місяців цього року українські працівники провели на лікарняних 36,7 мільйона оплачуваних за кошти ФССУ днів – це на 6,8 мільйона днів більше, ніж за той же період 2020-го, коли вже спостерігалось суттєве зростання через поширення COVID-19.

Упродовж 2021 року потреба у видатках на лікарняні і страхові виплати перевищувала доходи Фонду від частки ЄСВ. Так, за підсумками листопада перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ склало понад 2,7 мільярда гривень (з урахування заборгованості, що накопичилась на початок місяця). Детальніше: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/979169.

Довідково. Відповідну постанову № 1318 «Про виділення коштів для виплати матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності» КМУ затвердив  15 грудня.

Після надходження на рахунок Фонду зазначені кошти будуть оперативно направлені на виплати допомог. Слідкувати за станом оплати лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де щоденно оновлюється інформація щодо профінансованих виплат.

 

 

ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ ДЕРЖАВНУ ОДНОРАЗОВУ ДОПОМОГУ СІМ'Ї МЕДИКА, ЯКИЙ ПОМЕР ВІД ПРОФЗАХВОРЮВАННЯ НА COVID-19

Для родини завідувача відділення закладу охорони здоров’я з Волинської області, який помер внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування України сьогодні профінансував одноразову страхову виплату за рахунок коштів державного бюджету у розмірі 1 мільйон 702 тисячі 500 гривень.

Допомогу перераховано Фондом сьогодні, 17 грудня. Кошти надійдуть на рахунок родини упродовж декількох банківських днів.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Загалом станом на сьогодні ФССУ профінансовано державні допомоги відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин 185 медичних працівників.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 01 січня календарного року, у якому стався страховий випадок.

Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

ПРАЦІВНИКИ СУМЩИНИ ПРОВЕЛИ НА ЛІКАРНЯНИХ НА 16,5% БІЛЬШЕ ДНІВ ЗА ПІДСУМКАМИ 11 МІСЯЦІВ

Упродовж січня-листопада 2021 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області прийняло на оплату понад 870 тисяч днів лікування від захворювань, травм, а також догляду за хворими рідними і проходження самоізоляції від COVID-19 українськими працівниками. Це на 16,5% більше, ніж за відповідний період 2020 року.

Загальна сума нарахованих за цей період допомог по тимчасовій втраті працездатності склала майже 276 мільйона гривень.

Середній розмір допомоги від Фонду на Сумщині за один день лікування склав 315,6 гривні.

Таке зростання днів тимчасової непрацездатності спостерігається з минулого року та у більшій мірі пов’язане із розповсюдженням коронавірусної хвороби. Це, у поєднанні з іншими факторами, призводить до перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду.

Нагадаємо, попри наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення, усі види виплат надаються ФССУ у повному обсязі. Фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення. Дізнатись, чи вже перераховано Фондом кошти, застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників, де щоденно оновлюється інформація про стан фінансування заяв-розрахунків

ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ ДЕРЖАВНІ ОДНОРАЗОВІ ДОПОМОГИ ДЛЯ 8 СІМЕЙ, ЧИЇ РІДНІ ПОМЕРЛИ ВІД ПРОФЗАХВОРЮВАННЯ НА COVID-19

Для родин восьми медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування України 14 грудня профінансував одноразові страхові виплати за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 13,12 млн гривень.

Страхову виплату у розмірі 1 мільйон 702 тисячі 500 гривень профінансовано для сімей генерального директора лікарні з Дніпропетровської області, медичної сестри зі Львівської області, лікаря з медицини невідкладних станів з Тернопільської області та медичної сестри з Харківської області.

Страхову виплату у розмірі 1 мільйон 576 тисяч 500 гривень профінансовано для сімей лікаря-хірурга з Житомирської області, медичної сестри із Запорізької області, лікаря-невролога з Полтавської області, а також завідувача приймального відділення з Києва.

Кошти надійдуть на рахунки родин упродовж декількох банківських днів.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Загалом ФССУ профінансовано державні допомоги відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин 182 медичних працівників.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 1 січня календарного року, у якому стався страховий випадок.

Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ ДЕРЖАВНІ ДОПОМОГИ ЧОТИРЬОМ МЕДИКАМ, ЯКИМ ВСТАНОВЛЕНА ІНВАЛІДНІСТЬ ВНАСЛІДОК ПРОФХВОРОБИ НА COVID-19

Фонд соціального страхування України профінансував 14 грудня одноразові страхові виплати для чотирьох медичних працівників, яким було встановлено групу інвалідності внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19, на загальну суму 2,84 млн гривень.

Допомогу у розмірі 794 тисячі 500 гривень профінансовано для сімейного лікаря з Волинської області. Медику встановлено ІІ групу інвалідності.

Допомогу у розмірі 681 тисяча гривень профінансовано для медичної сестри з Вінницької області, лікаря з Житомирської області та медичної сестри з Івано-Франківської області. Медикам встановлено ІІІ групу інвалідності.

Страхові виплати перераховано Фондом 14 грудня за кошти державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Кошти надійдуть на рахунки медичних працівників упродовж декількох банківських днів.

Загалом ФССУ профінансував 50 одноразових страхових виплат  за кошти державного бюджету для медичних працівників, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок гострого профзахворювання на COVID-19.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги залежить від встановленої групи інвалідності і складає:

• для осіб І групи інвалідності – 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01 січня календарного року, в якому встановлено групу інвалідності;

• ІІ групи інвалідності – 350-кратний розмір прожиткового мінімуму;

• ІІІ групи інвалідності – 300-кратний розмір прожиткового мінімуму.

НА СУМЩИНІ ПРОФІНАНСОВАНО ЩОМІСЯЧНІ СТРАХОВІ ВИПЛАТИ ЗА ЛИСТОПАД 2021 РОКУ

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Сумській області профінансувало щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх родин за листопад. Кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для 4875 осіб. Виплати таких допомог здійснюються у наступному місяці за попередній.

З початку року для потерпілих внаслідок професійних захворювань або нещасних випадків на виробництві, зокрема у разі гострих профхвороб на COVID-19, а також членів їх родин було профінансовано 197,7 млн гривень щомісячних страхових виплат.

Фонд соціального страхування України здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

Зокрема, щомісячна страхова виплата призначається потерпілому у разі часткової або повної втрати працездатності та компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до визначеного МСЕК ступеня непрацездатності. Також страхову виплату щомісяця отримують члени родин потерпілих у разі їх смерті.


Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь