Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Організація оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей та учнівської молоді влітку 2021 року на території Коровинської сільської ради

Дата: 30.06.2021 13:48
Кількість переглядів: 399

Відповідно до розпорядження голови Cумської обласної державної адміністрації від 26.05.2021 № 363-ОД «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді влітку       2021 року», з метою забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і молоді в літній період 2021 року, створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Коровинської сільської ради був виданий наказ від 31.05.2021 № 74-ОД «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей та учнівської молоді  влітку 2021 року» та виконані наступні заходи:

- На базі шкіл організовано діяльність 2 пришкільних відпочинкових таборів з 10 по 19 червня 2021 року для 203 учнів. В таборах оздоровлювалися та відпочивали учні 1-8, 10 класів. Акти перевірки готовності підписані. 

- Максимально охоплено відпочинком   дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,   із багатодітних і малозабезпечених сімей,   дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», талановитих та обдарованих дітей, дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей, схильних до правопорушень.

- Наказами по школам призначено вихователів та спеціалістів, які  долучені до роботи. Зроблено список працівників з відміткою даних про проходження періодичного медичного огляду.

У школах забезпечено проведення оздоровлення та відпочинку дітей, створено умови для організації їхнього змістовного дозвілля .

 - Забезпечено перевезення організованих груп дітей відповідно до чинного законодавства до місць проведення екскурсій.

- Здійснено обстеження дитячих закладів відпочинку щодо готовності до роботи в літній оздоровчий період 2021 року, а також щодо безпеки перебування в них дітей. Підписані відповідні акти.

- Особлива  увага  зверталася  на створення безпечних умов для відпочинку та оздоровлення дітей в період карантинних обмежень,  дотримання протиепідемічних  заходів   у  зв’язку з поширенням коронавірусної  хвороби.  Робота  пришкільних  таборів 100%  забезпечено   дезінфектантами та антисептиками  для обробки рук,   електросушарками  для рук,   рукавичками, туалетним милом. В наявності  2 безконтактний термометр,  захисні маски одноразового та багаторазового використання, 5 захисні екрани.

- Ужито невідкладних заходів щодо забезпечення гарантованого рівня пожежної та техногенної безпеки, попередження виникнення пожеж, інших надзвичайних або позаштатних ситуацій,  загибелі   та  травмування  людей,  створено  належні  умови  для здійснення ефективного пожежогасіння та успішної евакуації людей у разі потреби (згідно із Законом України «Про пожежну безпеку»).

- Протягом оздоровчого періоду 2021 року  ужито невідкладних заходів щодо забезпечення суворого дотримання вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України (відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 (зі змінами,          внесеними згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ
  від 29.07.2019 р. № 629)  «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України»).

- Забезпечено  якісне та безпечне харчування дітей у таборі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Розроблено та затверджено  режим роботи,  режим харчування учнів,  перспективне меню з розрахунку вартості харчування 33 грн. 00 коп. на одну дитину. Складено перелік постачальників харчових продуктів, розроблено графік постачання харчових продуктів.

Проведено  лабораторні дослідження води питної централізованого водопостачання (на мікробіологічні показники безпеки) та децентралізованого водопостачання (на нітрати та мікробіологічні показники безпеки).

Для створення  належних умов, щодо охорони життя і здоров’я дітей, якісного харчування, дотримання санітарних, протипожежних правил,    порядку проведення екскурсій, походів   проведено перевірку та складено акти обстеження території,   обладнання їдальні,   водогінної та каналізаційної  мережі, теплового та холодильного обладнання, спортобладнання, ігрових та спортивних майданчиків, акти  про  проведення дератизації та дезінфекції шкільного приміщення.

- Збільшено витрати на харчування в закладах дошкільної освіти на придбання свіжих овочів і фруктів у літній оздоровчий період (90 днів) (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку») до 36 грн. 00 коп. на одну дитину.

- Не допущено приймання та введення в обіг у дитячих закладах відпочинку харчових продуктів, отриманих з потужностей (виробники, постачальники, транспорті засоби), що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

- Створені умови для проведення в дитячих закладах відпочинку змістовного дозвілля дітей, роботи гуртків, об’єднань за інтересами, проведенні заходи національно-патріотичного спрямування

- Всі діти  були задіяні до   культурно-масової і спортивно-оздоровчої роботи (з дотриманням протиепідемічних заходів) шляхом  участі в   квестах, екскурсіях, виставках, літературних вікторинах та іграх, конкурсах, спартакіадах, змагання, турнірах, тематично-пізнавальних та культурно-розважальних заходах   приурочених Міжнародному Дню захисту дітей,  організовано відвідування дітьми музейних установ, проведення туристичних та екскурсійних поїздок для ознайомлення з пам’ятками історії та культури області, зокрема м.Ромни, м.Суми, смт Недригайлів, с.Кулишівка, с.Костянтинів.

 

 Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь