Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Про вчителя, який ніколи не старіє!

Дата: 23.06.2021 08:55
Кількість переглядів: 431

Особливо щасливий у своїй долі той, кому зустрівся вчитель, який  приносив любов, доброту, глибокі знання, педагогічну майстерність.   Не одне покоління жителів нашого села може сказати, що їм неймовірно поталанило бути учнями вчителя від Бога Марфи Данилівни Коваленко, прекрасної душі людини, у якої є все, як у справжнього педагога: душевне тепло, розум, терпіння, щирість, відкритість, невичерпна енергія.

Багато років Марфа Данилівна ставила відмінні оцінки своїм учням, а сьогодні настав час – і життя поставило найвищу оцінку їй самій за добре серце, відмінне знання своєї справи.

Сьогодні, 22 червня 2021 року, шановній Коваленко Марфі Данилівні виповнюється 95 років!

Народилася вона у 1926 році у селі Костянтинів. Батько Данило Якимович працював фельдшером, а мама була домогосподаркою.

Важкі часи припали на дитинство і молодість нашої ювілярки – голодомор, війна. Під час окупації, зовсім підлітком, працювала разом з дорослими та своїми однолітками у колгоспі на різних роботах.

Свій трудовий шлях розпочала у Курманівській семирічній школі у 1946 році, одночасно навчаючись на природничому факультеті Київського педагогічного інституту, який закінчила у 1949 році. Надалі – Костянтинівська початкова школа, Комишанська семирічна школа, Хоружівська середня школа. З 23 серпня 1965 року і по 31 серпня 1983 року працювала у  Коровинській середній школі.

Учні, батьки, колеги завжди йшли до Марфи Данилівни за порадою, для всіх вона знаходила потрібні слова підтримки, допомагала словом і ділом.

 Навчала дітей не лише хімії,  а найголовніше, власним прикладом учила бути людьми, любити свою батьківщину, поважати один одного, бути справжніми товаришами.

Колишні учні Марфи Данилівни говорять, що їм так хотілося бути схожими на свою улюблену вчительку, просту, сільську, але таку рідну душею! Вона дуже любила всіх дітей – ось що найбільше і назавжди запам’яталося випускникам Коровинської школи! Їм так хотілося бути схожими на Вас, Марфо Данилівно!

Шановна і дорога Марфо Данилівно! Прийміть сердечні вітання з ювілейним Днем народження! Нехай Ваш педагогічний талант, душевна щедрість та життєва порядність   надовго залишаються взірцем для всіх нас! Зичимо здоровя, щастя, радісних днів та благополуччя! Многії літа!

 Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь