Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

АМУ вимагає терміново розподілити між бюджетами громад кошти додаткової дотації

Дата: 28.05.2021 14:01
Кількість переглядів: 529

Асоціація міст України звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням терміново розподілити між бюджетами територіальних громад додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я для своєчасного фінансування поточних видатків у закладах освіти (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв, закладів спеціалізованої освіти та ін.), оплати комунальних послуг та енергоносіїв в лікарнях, амбулаторіях та інших закладах охорони здоров’я.

Уряд 8 лютого 2021 року  погодив розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2021 році (розпорядження Кабінету Міністрів України №98-р).

Але станом на 25 травня в Сумській області весь обсяг дотації спрямовано до обласного бюджету, у Чернігівській та Харківський областях жодної гривні додаткової дотації не розподілено, а у Вінницькій та Полтавській областях 50% обсягу дотації спрямовано до відповідних обласних бюджетів, а решту коштів не розподілено.

Внаслідок цього жоден заклад освіти та охорони здоров’я в територіальних громадах цих областей за 5 місяців бюджетного року не отримав належних фінансових ресурсів для фінансування виплати заробітної плати, оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

АМУ вважає вкрай неприпустимим зберігання коштів дотації, в той час як заклади освіти та охорони здоров’я в територіальних громадах потерпають від нестачі коштів.

Аналітичний центр АМУ

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь