Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

День вишиванки у закладах освіти Коровинської сільської ради

Дата: 21.05.2021 08:41
Кількість переглядів: 1018

Вишиванка є символом краси, здоров'я і щасливоїдолі! Розмаїття узорів і орнаментів на кофтинках дівчаток і сорочечках хлопців налаштовували всіх на святковий настрій. Вишиванка несе любов, дає силу, на неї не впливає час.

У Коровинському дошкільному навчальному закладі ясла-садочок «Сонечко» у День вишиванкипроведено такі заходи: бесіди на тему: «Традиції українського народу», «Диво вишиванки», «Одяг українців», «Вишиваночка», екскурсія до «Світлиці», діти переглянули мультимедійні презентації про святкування Дня вишиванки, аплікація «Святкове платтячко для матусі», малювання на тему «Моя вишиваночка», слухання музичних творів «Мамина сорочка», «Україна», українські народні ігри «Рушничок», настільно-друкована гра «Орнамент», дидактична гра «Одягни ляльку», складання колажів «Моя вишиванка», «Рушничок», розучування вірша Якова Скидана «Рідне», читання оповідання Алли Сокол «Легенда про державні символи», читання вірша Якова Яковенка «Вишиванка», заняття на тему «Українці ми маленькі», «Вишиванка, вишиваночка».

У Коровинській ЗОШ І-ІІІ ст. протягом дня проведені виховні заходи з даної тематикипід час  яких і діти, і дорослі більше дізналися про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка. Учні школи декламували вірші, співали пісні про вишиванку, проводили квести та флешмоби. Було створено фотозону «Я люблю вишиванку». Позитивні емоції,  гарний настрій та почуття гордості переповнювали школярів та педагогічний колектив.Як результат, окрім вираження своєї національної  та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

Учні Томашівського НВК вишивали, читали вірші, дівчатка виконали пісню «Бабусина вишиванка». Дізнавшись, що раніше міста мали вишивані коди, а також, що вишиванкою можна закодувати своє ім'я як оберіг від усього злого, учні створили вишиваний код школи. Вишиванка несе любов, дає силу, на неї не впливає час.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь