Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

МІСЯЧНИК ЕКОЛОГІЇ

Дата: 26.04.2021 15:01
Кількість переглядів: 438

  З метою формування екологічної культури особистості, набуття навичок і досвіду розв’язання екологічних проблем, залучення учнівської молоді до практичної природоохоронної роботи заклади освіти Коровинської сільської ради активно долучилися до участі в обласному місячнику екології «Екожиття – наше майбуття».

  Проведено різноманітні заходи, спрямовані на збереження та охорону біорізноманіття: насадження рослин, дослідження популяцій рідкісних видів рослин, створення гербаріїв, колекцій), переробку та вторинне використання природних ресурсів (апсайклінг в оформленні інтер’єру, в ландшафтному дизайні, збір макулатури, скла, пластику, компостування тощо), пропагування екологічного стилю життя (сортування побутових відходів, пости в соціальних мережах) відповідно до дат екологічного календаря на квітень 2021 року, а саме:

1 квітня - Міжнародний день птахів (День орнітолога);

4 квітня - Міжнародний День безпритульних тварин;

5 квітня - День апсайклінгу;

15 квітняДень екологічних знань в Україні;

17 квітня – Український день навколишнього середовища;

  1. квітня - День проліска.

   уУ ході місячника учні разом з педагогами взяли участь у флешмобі «Моя щаслива планета», присвяченому Міжнародному дню Землі; у проєкті технічної творчості з апсайклінгу «ЕкоТехноАрт»: виготовленні експонатів з вторинної сировини, презентація їх у вигляді фотоколажів, мультимедійних презентацій, виставки експонатів  у закладі;  в арт-челенджі «У стилі ЕКО»: створення відеорозповідей про екологічні об’єкти своєї місцевості одним із видів мистецтва у довільній техніці виконання; у краєзнавчому відеочеленджі «Обіцянка Землі» та інших заходах.

Усе може природа: може нагодувати хлібом, напоїти зі своїх дже­рел, здивувати своєю красою. Одного лиш не може вона - захистити себе. Тому святий обов'язок охорони природи лягає на плечі тих, хто їсть хліб, п'є її воду, пишається її природою, тобто нас. Бережімо її!

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь