Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

МІСЯЧНИК ЕКОЛОГІЇ

Дата: 26.04.2021 15:01
Кількість переглядів: 461

  З метою формування екологічної культури особистості, набуття навичок і досвіду розв’язання екологічних проблем, залучення учнівської молоді до практичної природоохоронної роботи заклади освіти Коровинської сільської ради активно долучилися до участі в обласному місячнику екології «Екожиття – наше майбуття».

  Проведено різноманітні заходи, спрямовані на збереження та охорону біорізноманіття: насадження рослин, дослідження популяцій рідкісних видів рослин, створення гербаріїв, колекцій), переробку та вторинне використання природних ресурсів (апсайклінг в оформленні інтер’єру, в ландшафтному дизайні, збір макулатури, скла, пластику, компостування тощо), пропагування екологічного стилю життя (сортування побутових відходів, пости в соціальних мережах) відповідно до дат екологічного календаря на квітень 2021 року, а саме:

1 квітня - Міжнародний день птахів (День орнітолога);

4 квітня - Міжнародний День безпритульних тварин;

5 квітня - День апсайклінгу;

15 квітняДень екологічних знань в Україні;

17 квітня – Український день навколишнього середовища;

  1. квітня - День проліска.

   уУ ході місячника учні разом з педагогами взяли участь у флешмобі «Моя щаслива планета», присвяченому Міжнародному дню Землі; у проєкті технічної творчості з апсайклінгу «ЕкоТехноАрт»: виготовленні експонатів з вторинної сировини, презентація їх у вигляді фотоколажів, мультимедійних презентацій, виставки експонатів  у закладі;  в арт-челенджі «У стилі ЕКО»: створення відеорозповідей про екологічні об’єкти своєї місцевості одним із видів мистецтва у довільній техніці виконання; у краєзнавчому відеочеленджі «Обіцянка Землі» та інших заходах.

Усе може природа: може нагодувати хлібом, напоїти зі своїх дже­рел, здивувати своєю красою. Одного лиш не може вона - захистити себе. Тому святий обов'язок охорони природи лягає на плечі тих, хто їсть хліб, п'є її воду, пишається її природою, тобто нас. Бережімо її!

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь