Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

З 1 КВІТНЯ 2021 РОКУ ВСТАНОВЛЮЄТЬСЯ ВЕСНЯНО-ЛІТНЯ ЗАБОРОНА НА ЛОВ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

Дата: 25.03.2021 13:55
Кількість переглядів: 528

 З 1 квітня 2021 року встановлюється весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах Сумської області у 2021 році

Забороняється промислове та любительське рибальство на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах, підконтрольних Управлінню Державного агентства рибного господарства у Сумській області, у такі строки:

• у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами ) з 01 квітня по 20 травня 2021 року включно;

• у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2021 року включно;

• у придаткових водоймах( протоки ,гирла, озера, ставки та інші водойми , в тому числі ті , які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) З 01 квітня по 30 червня 2021 року включно.

Забороняється всякий лов раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки з 01 квітня по 30 червня 2021 року включно.

На водних об`єктах в період нересту забороняється використання всіх плавзасобів, за винятком суден контролюючих органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Під час нересту забороняється проводити у рибогосподарських водних об`єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піску, інші роботи, які негативно впливають на стан водойм.

Нагадуємо що під час весняно-літньої заборони на лов біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах Сумської області у 2021 році дозволяється: в межах населеного пункту любительський лов риби з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

За порушення закону передбачена адміністративна відповідальність за    ч. 3 ст. 85 КУпАП. Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову - ч. 4 ст. 85 КУпАП. Штраф - до 680 грн.

Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад: судак – 510 грн, сом — 425 грн, щука — 340 грн, сазан (короп) — 306 грн, білий амур, товстолоб та білизна — по 255 грн, лящ — 170 грн, лин — 119 грн, плітка — 85 грн, краснопірка — 68 грн, підуст та плоскирка — по 34 грн, карась – 17 грн тощо.

Залежно від ступеня завданих збитків, за грубе порушення передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність (ст. 249 Кримінального кодексу України – незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Відповідно до цієї статті передбачено накладання штрафу у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ СУМСЬКОЇ ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь