Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Що потрібно знати освітянам про дистанційну роботу?

Дата: 18.03.2020 11:13
Кількість переглядів: 601

МОН рекомендує розробити заходи часткового переведення працівників на роботу в дистанційному режимі.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 на засіданні 11.03.2020 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо карантину для всіх закладів освіти з 12 березня до 3 квітня на усій території України. 

Забороняється:

  • відвідувати заклади освіти її здобувачами;
  • проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
  • спортивні заходи дозволяється проводити без участі уболівальників.

У листах Міністерства освіти та науки прописані рекомендації керівникам управлінь освіти та науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та керівникам закладів освіти всіх форм.

Зокрема, вказується про необхідність заходів проведення навчальних занять за допомогою дистанційних технологій та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації. 

МОН рекомендує розробити заходи часткового переведення працівників на роботу в дистанційному режимі.

З метою протидії поширенню коронавірусу в Україні, президент особисто звернувся до керівників підприємств щодо можливості дозволити працівникам працювати вдома. 

Йдеться про тих працівників, у яких є діти, але через карантин у школах та дитячих садках немає з ким їх залишити.

Також, Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець звернувся до всіх українців із закликом — не бути легковажними. 

Це той час, коли необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам. Зараз ще є можливість не допустити жахливої трагедії на території всієї України. Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція – найефективніший спосіб запобігання поширенню хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких, — наголосив Ілля Ємец у своєму листі.

У зв’язку з оголошенням карантину Міністерство освіти та науки України рекомендує керівникам закладів освіти організувати роботу працівників закладів освіти дистанційно.

Також МОН повідомив, що На період карантину за педагогічними працівниками зберігається середня заробітна плата

У зв’язку зі зверненнями педагогів, яких внаслідок запровадження карантину змушують брати неоплачувану відпустку, варто відзначити про незаконність таких рішень.

Відповідно до статті 113 Кодексу законів про працю України за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для здоров'я працівника або для людей, не з його вини, за ним зберігається середній заробіток.

Педагоги можуть здійснювати дистанційне навчання шляхом викладання матеріалу під час скайп-конференцій, перевіряти домашні завдання через електронну пошту, надсилати тести для перевірки знань тощо.

Джерело: https://vse.ee 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь