Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

РАЗОМ ДО НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

Дата: 02.03.2020 08:26
Кількість переглядів: 339

Спостерігаючи процеси сприймання, осмислення та засвоєння інформації сучасними дітьми дошкільного віку, час змінювати і підходи до навчання, розвитку та виховання. Як підготувати педагогів до інтеграції в освітньому процесі Опанування дітьми будь-­якої інформації є продуктивним та результативним лише тоді, коли педагог уміло й доцільно застосовує: дослідницьку, пізнавально-­пошукову діяльність, евристичні й мультисенсорні методи прийоми, мнемотехніку, моделювання,  творчі завдання тощо. Педагогічно обґрунтоване використання сучасних і традиційних методів забезпечує умови для формування у дітей цілісної картини світу — а це є важливою ціллю дошкільної освіти.

Саме ці проблеми обговорювалися вихователями  Коровинського дошкільного закладу, Томашівського НВК та вчителями початкових класів Коровинської ЗОШ І-ІІІ ст. під час проведення методичного мосту «Разом до Нової української школи», що відбувся на базі Коровинського ДНЗ «Сонечко».

У ході роботи були розкриті  питання підвищення професійної підготовки вихователів щодо формування психологічної зрілості дошкільника, готовності дитини до систематичного навчання в умовах Нової української школи  через реалізацію програми «Впевнений старт», яку впроваджують вже другий рік поспіль у Коровинському ДНЗ з метою забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланкою освіти. Коучером з даного питання виступила  Людмила Миколаївна Ващенко.

Практичний блок методичного заходу складався з інтегрованого заняття у старшій групі на тему «Краса природна та рукотворна», яке провела Тетяна Іванівна Сокрута.

 Досвідом роботи, власними творчими доробками із застосування сучасних та традиційних методів і форм навчання з дітьми середнього дошкільного віку поділилася  Валентина Іванівна Науменко.

Гурткову роботу  як розвиток творчої особистості, креативності, повної самореалізації нахилів та інтересів дітей дошкільного віку продемонструвала Ніна Дмитрівна Капля  через заняття гуртка на тему «Україна – моя батьківщина».

Учасники методичного мосту обговорили результати роботи та накреслили орієнтири подальшої роботи за програмою «Впевнений старт».

Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Коровинської сільської ради Людмила Костенко вручила Грамоти Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації  переможцям обласних конкурсів «Світ дошкілля» та «Краща методична розробка» вихователям Коровинського ДНЗ Вікторії Темченко та Ніні Каплі.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь