Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Зустріч з Міністром освіти і науки України Ганною Новосад

Дата: 12.02.2020 11:39
Кількість переглядів: 320

11 лютого  відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Ганною Новосад, яка перебуває на Сумщині з робочою поїздкою, з керівниками органів управління освітою.

За словами Міністра, основна мета візиту – подивитися на власні очі як працюють малокомплектні школи і зробити певні висновки, щоб ефективно коригувати підходи для фінансування освіти в місцевостях з наднизькою густотою населення. «Поруч із розвитком опорних шкіл ми маємо впровадити підтримку для маленьких закладів, звідки неможливо підвозити дітей», – наголосила високопосадовець.

Ганна Новосад зазначила, що в області є проблеми з оптимізацією мережі, викликані об’єктивними факторами, такими, як густота населення, територіальна віддаленість маленьких шкіл та незадовільний стан доріг.

Міністр освіти і  науки України окремо окреслила плани на рік щодо освітніх субвенцій, принципи розподілу коштів та основні напрямки, куди буде спрямовано видатки, серед яких придбання шкільних автобусів, фінансування програм «Спроможна школа для кращих результатів», «Гідність дитини», НУШ, інклюзивної освіти, Stem-лабораторій, обладнання для їдалень, для спеціальних шкіл, та кошти для навчально-практичних центрів.

Від Коровинської громади участь у зустрічі взяла виконуюча обов’язки начальника відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Людмила Костенко.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь