Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

День села 2019

Дата: 15.08.2019 16:55
Кількість переглядів: 368

День села – важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості місцевого люду. До того ж, це ще один привід зібратися односельцям разом, послухати душевних пісень, подивитися виступи артистів й своїх дітей, поговорити про тих, хто народився цьогоріч, і про ювілярів.

Тому, як правило, на такий день народження села не лише сходяться місцеві, а й з’їжджаються з усіх куточків України ті, хто тут народився і виріс.

14 серпня, на Маковія, у Коровинцях  традиційно відзначили День села.

 Святкування розпочалося вранці на шкільному стадіоні зі  спортивних змагань.

Цікавими були  козацькі забави(штовхання гирі,естафета-перенесення мішка із зерном,перетягування канату,перепилювання колоди та ін.)  Для найменших жителів села  працювало містечко атракціонів. Також для дітей була проведена концертно-розважальна програма (шоу мильних бульбашок,хімічне шоу, аквагрим).

Біля приміщення школи пройшов конкурс малюнка на асфальті «Моє рідне село», а також виставка робіт декоративно - прикладного мистецтва, переможцям яких були вручені призи.  Приємно вразила гостей свята виставка робіт місцевого художника Володимира Ріпи.

З найкращими побажаннями в цей святковий день від імені сільської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету та від себе особисто щиро вітав Коровинський сільський голова Сергій Шило.

 З вітальним словом перед присутніми виступили депутат Сумської обласної ради Віра Лаврик, голова Недригайлівської районної держадміністрації Сергій Панченко.

Під час урочистостей сільський голова Сергій Шило вручив посвідчення та нагрудний  знак «Почесного громадянина Коровинської сільської ради» депутату Сумської обласної ради Вірі Лаврик, уродженцю села Коровинці , народному депутату України Миколі Лаврику , пенсіонеру , який вніс значний вклад у розвиток міста Суми, Недригайлівського району та рідного села Коровинці Анатолію Єпіфанову.

  Окрім гарних і теплих слів на адресу винуватців свята – коровинчан, поважні гості відзначили кращих грамотами та цінними подарунками. 18 учасникам  АТО  були вручені грошові винагороди та цінні подарунки.

Незабутнє враження на жителів та гостей громади справила концертна програма учасників художньої самодіяльності Коровинського, Томашівського, професійних колективів,естрадних виконавців з міста Суми, Патріотичною і водночас зворушливою була святкова хода «У Коровинському краї цвітуть вишиванки», після закінчення якої прозвучав гімн України.

Свято закінчилось молодіжною дискотекою та святковим феєрверком .

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь