Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Для Коровинської амбулаторії придбано новий повнопривідний автомобіль

Дата: 18.04.2019 16:56
Кількість переглядів: 360

Для 13 сільських амбулаторій, які будуються наразі в області, за державні кошти придбано 13 нових повнопривідних автомобілів загальною вартістю 6 млн. 266 тисяч гривень, серед яких і Коровинська амбулаторія.

Як повідомив голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО під час  вручення ключів від автівок головам районів, громад та сімейним лікарям, для Сумської області на 2018 – 2019 роки передбачено 158 млн. гривень для реформування первинної ланки медицини.

«Медицина на селі має бути якнайшвидше реформована, а якісна медична послуга наближена до людини. Саме таку мету має ініціатива «Доступна, якісна медицина у сільській місцевості», – зазначив голова облдержадміністрації. – Я впевнений, що завдяки цим автомобілям медицина стане справді наближеною до кожної сільської домівки, кожної родини. І хочу наголосити на відповідальності лікарів на селі. Адже від вас залежить здоров’я жителів Сумщини, їх довіра до реальних змін в медичній галузі».

Перший заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ додав, що в області триває будівництво 13 амбулаторій за кошти державного та місцевих бюджетів на умовах співфінансування. І в цьому році всі вони мають бути завершені. А придбання автівок для сімейних лікарів – це лише перші кроки щодо реформування медицини на селі. Урядова програма «Доступна, якісна медицина у сільській місцевості» буде продовжена, і сільські амбулаторії отримають також необхідне медичне обладнання сучасного зразка.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Сергія БУТЕНКА, на придбання 13 автомобілів із державного бюджету було витрачено 6 млн. 266 тисяч гривень. Більше 143 тисяч гривень було зекономлено на закупівлі автомобілів під час тендерних процедур.

«Лікар на селі сьогодні стає мобільним, він більше не ходить пішки до пацієнтів і не їздить на велосипеді. Він сідає на службовий автомобіль підвищеної прохідності, що значно допоможе сімейним лікарям швидко дістатися до хворих та надати їм допомогу», – зазначив він

Найбільше раділи новим автомобілям лікарі, адже саме ці автомобілі значно полегшать їхню роботу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь