Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

ВАЖЕЛІ ВПЛИВУ НА НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ

Дата: 17.12.2018 16:05
Кількість переглядів: 340

Щоб батько отямився і усвідомив свій обов’язок утримувати власних дітей, дієвим спонуканням є внесення його прізвища до так званої #ДошкиГаньби, адже осуду оточуючих боїться кожен.
У Глухівському районі донька Дарія отримала від батька 14 тисяч гривень заборгованих аліментів, які він роками накопичував, сплачуючи не в повному обсязі. Підставою виплати стало внесення батька до Єдиного реєстру боржників аліментів - https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors, який є загальнодоступним, а також накладення арешту на рахунки та нерухоме майно боржника.
Сумчанин сплатив своїй дитині більше 20 тисяч гривень аліментів завдяки винесенню державним виконавцем постанов про встановлення тимчасового обмеження: у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю, у праві полювання та накладенню арешту на все майно боржника.
В Шосткинському районі чотири обмежувальні постанови, арешт коштів і майна боржника та повідомлення його про кримінальну відповідальність стали підставою для сплати майже 30 тисяч гривень заборгованих аліментів, близько 15 тисяч гривень штрафу та 3 тисяч гривень виконавчого збору.
Матір в Білопільському районі згадала про власну дитину лише коли постановою державного виконавця її обмежили у праві виїзду за кордон – більше ніж 5 тисяч гривень аліментів одразу було сплачено.
Таким чином, державні виконавці, які, завдяки ініціативам Мін’юсту, озброєні важелями впливу, пробуджують у батьків почуття відповідальності та змушують дбати про своїх дітей.
Загалом, з початку 2018 року на користь дітей Сумщини стягнуто 125 мільйонів гривень аліментів.

#MinJust4U #ЯМП#ВідповідальнеБатьківство #ДВС_діє


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь