Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Відбулися учнівські олімпіади

Дата: 13.11.2018 08:23
Кількість переглядів: 366

Кожна держава прагне до зміцнення свого наукового потенціалу –  запоруки її розвитку, добробуту громадян, необхідної умови визнання іншими країнами світу. Виростити своїх науковців – нелегка праця, і починати її потрібно зі шкільної лави.

Важливим інструментом розвитку інтелектуального потенціалу українських школярів є Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, основними завданнями яких є стимулювання творчого самовдосконалення особистості, виявлення та розвиток обдарованих учнів, прищеплення їм навичок дослідницької роботи, пропаганда досягнень науки, техніки та новітніх технологій, орієнтація на вибір професії, підвищення інтересу до поглибленого вивчення шкільних дисциплін, підведення підсумків роботи факультативів, гуртків, секцій, учнівських наукових товариств, активізація форм позакласної та позашкільної роботи з учнями, підвищення рівня викладання навчальних предметів, виявлення, поширення і впровадження в навчально-виховний процес сучасних прийомів і методів навчання.

Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів відбуваються у чотири етапи: І – шкільний, ІІ – районний, ІІІ – обласний, IV – всеукраїнський.

Так, І (шкільний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад 2018-2019 навчального року для школярів Сумщини, зокрема, й учнів закладів освіти Коровинської сільської ради,  тривав упродовж жовтня. Загальна кількість його учасників  склала 223 учні.

Варто зазначити, що найвищу кількість учасників І етапу зібрали олімпіади з української мови та літератури, хімії, історії та англійської мови.

ІІ етап (зональний) олімпіад триватиме впродовж листопада-грудня 2018 року. Це - напружений, відповідальний період як для учнів-учасників, так і для їх педагогів-наставників, який потребує  спільних вольових, інтелектуальних і фізичних зусиль, творчої наснаги.

А переможці ІІ етапу олімпіад з української мови та літератури, англійської мови, що вже відбулися 3 та 11 листопада, вже визначені:

  • українська мова та література – Винник Єлизавета, учениця 7 класу Коровинської ЗОШ І-ІІІ ст., Сенька Каріна, учениця 9 класу Томашівського НВК, Яременко Анастасія, учениця 10 класу Коровинської ЗОШ І-ІІІ ст. та Нестеренко Анна, учениця 11 класу Коровинської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • англійська мова – учні Коровинської ЗОШ І-ІІІ ст. Волік Максим (8 клас), Терещенко Богдан, (10 клас), Нестеренко Анна  (11 клас).

17 та 18 листопада  стартуватиме мовно-літературний конкурс ім.. Тараса Шевченка, відбудуться  олімпіади з географії та історії.

 Тож побажаємо всім, хто крокує цим олімпійським  шляхом, досягти значного успіху!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь