Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Начальник Головного територіальногоуправлінняюстиції у СумськійобластіІрина СВИСТУН розповіла про всінюансиоформлення прав спадщини та даруваннянаселі та окреслиламожливості Законопроекту 9140.

Дата: 18.10.2018 08:53
Кількість переглядів: 515

Потреба у забезпеченніякісниминотаріальнимипослугами, їхдоступність – питання, як говориться, на часі. У великих містах, зрозуміло, нотаріуси є в достатнійкількості і моваможейтитільки про професійнийрівень. А от сільськамісцевість у планідоступності до нотаріальнихпослуг, звичайно, обділена, залишена на узбіччі. Часто необхідність у відвідуваннінотаріальноїконторипереростає для людей у подолання низки проблем: транспортного сполучення, часу на очікування, потреби у неодноразовомувізиті. Якщо ж говоримо про приватнийнотаріат, то не всіможутьскористатисяйогопослугами, бо вони в рази дорожчі.

На Сумщині для нотаріальногообслуговуваннянаселення створено 18 державнихнотаріальних контор, з них працюєлише 13в трьох з якихвиконанняобов’язківпокладено на нотаріусівінших контор. Взагалі не забезпеченідержавниминотаріусами 14 нотаріальнихокругів.

         Отже, ми чіткобачимо проблему доступностінотаріальнихпослуг.  Вона окреслюється й на рівнідержави, і тому стала предметом обговореннясередзаконодавців. Сьогодення, позначененалаштованістю на цивілізованіформатинаданняпослуг, у тому числі й нотаріальних, вимагає конструктивного рішення.

Парламентськийкомітет з питаньекономічноїполітикиучора, 4 жовтня, підтримавініціативународнихдепутатів та МіністерстваюстиціїУкраїни (законопроект 9140) щодоуповноваженихосібМін`юсту для оформленняспадщини, договору дарування, видачісвідоцтва про народження і смерть.

Законопроект 9140 покликанийзабезпечити наших громадян в селах, селищах міського типу, в районних центрах лише в межах району якісними, зручними, а головне – доступнимипослугами у сферінотаріату. Новіфахівціпрацюватимуть у віддалених селах та забезпечать потребу громадян у таких послугах, як оформлення права спадщини і дарування, видачасвідоцтва про народження і смерть, засвідченнякопій. 

Цедужезручномешканцямсільськоїмісцевості, коли нотаріальнапослуга, якоїпотребуєш, майжевдома, поруч. Дане питанняобговорювалосявжебагатороків, і настав час ідеюреалізуватиу потрібну для людей справу. Досвідноваційпоказує,щовсіініціативиМін`юступрацюютьефективно, вони сприймаютьсясуспільством і оцінені на рівніміжнародноїспільноти. Переконана: не буде виключенням і цей законопроект.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь