Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Вітання до Всеукраїнського дня дошкілля

Дата: 28.09.2018 10:26
Кількість переглядів: 494

Шановні працівники закладів дошкільної освіти !

 

Сердечно вітаю вас із професійним святом – Всеукраїнським днем дошкілля. Професія працівника дошкільної освіти вимагає глибокої самовіддачі, значного терпіння та нескінченної любові до своєї справи.

Виховання дітей на початку їхнього життєвого шляху – не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє.

З нагоди свята висловлюю слова вдячності на адресу вихователів  та всіх працівників дошкільних закладів .

Бажаю міцного здоров’я та успішного втілення творчих ініціатив. Нехай професіоналізм і набутий практичний досвід допомагають вам реалізовувати сучасні програми виховної роботи з дітьми. А життя буде сповнене незгасною енергією, любов’ю вихованців, підтримкою батьків та теплотою рідних.

Сергій Шило, Коровинський сільський голова

 

30 вересня  - Всеукраїнський день дошкілля

Садочок, в якому живе щасливе дитинство

Є  назви, які відразу налаштовують на радісний настрій, викликають теплі і світлі почуття. Таку назву має і Коровинський дитячий садок «Сонечко», який відвідують  76 вихованців.

Керує  закладом Людмила Миколаївна Ващенко, досвідчений педагог і наставник,  керівник, який  вміє захопити та повести за собою і  колектив дитячого садка, і велику родину дошкільнят та їх батьків. Розпочала вона  свою педагогічну діяльність у 1987 році вихователем Коровинського дитячого садка. Згодом, у 2006 році,  була призначена завідувачем дошкільного закладу. І полинули безкінечні турботи по благоустрою будівлі, приміщень, харчоблоку, групових кімнат та спалень. Задля створення сучасних умов у дитячому садку Людмила Миколаївна налагодила тісну співпрацю з виконкомом сільської ради, Коровинським сільським головою С.М. Шилом, заручилась підтримкою депутата Верховної ради М. І. Лаврика, депутата Сумської обласної ради В. І. Лаврик. Завдяки цьому  лише протягом трьох останніх років  утеплено приміщення дошкільного закладу,  придбано дитячі меблі, м’який інвентар, побутову техніку, проведений  капітальний ремонт харчоблоку та санвузла, на що використано 1319700 гривень.

Практично безперервно проводилися роботи. А одним із найперших помічників у господарських питаннях завжди була завгосп Л.В.Ільченко.

Все досягнуто  завдяки зусиллям керівника та працівників дитячого садка, які всією душею вболівають за свій дошкільний заклад, де панує взаєморозуміння, взаємоповага, як це годиться у великій і дружній родині.

А ще тут дуже  чисто, світло і красиво. У кожній групі  своє відчуття  затишку. Ігрові та навчальні зони розміщені у відповідності до сучасних вимог.

Є у садочку добре обладнаний медичний кабінет, де є все необхідне для медичного обслуговування вихованців, про яке сумлінно дбає  медична сестра Л. А. Ситник.

У красивій музичній залі ніколи не замовкає дитячий сміх, з радістю діти поспішають сюди на заняття до музичного керівника М.М. Чечоткіної.

Творче ставлення до професії, висока якість знань, домашня атмосфера – ось головне, що характеризує діяльність дружного педагогічного колективу дитячого садка. Особливо важливу справу роблять вихователі Н. Д. Капля, Т. І. Сокрута, В. І. Науменко,  В. М. Темченко, Л.М. Терещенко – мудрі, добрі, уважні, відповідальні, чуйні, тактовні, терплячі, які люблять своїх вихованців і максимально сприяють розкриттю здібностей дошкільнят. У закладі  діють гуртки художньо-естетичного, фізкультурно-оздоровчого, гуманітарного, пізнавального  напрямків. З 1 вересня 2018 року Коровинський ДНЗ запровадив оновлену програму для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», що дасть можливість забезпечити плавний перехід від закладу дошкільної освіти до Нової української школи.

 Маючи у своєму арсеналі власний стиль, професійні задатки, вихователі Коровинського ДНЗ  демонструють належний  рівень педагогічної майстерності, беручи участь у конкурсах як районного, так і обласного рівнів, мають багато перемог.

Педагоги-дошкільники проводять результативну  роботу з батьками: інформують про особистісний ріст розвитку  вихованців, використовують різні форми організації взаємодії з батьками, проводять батьківські збори, спільні заходи та свята. Все це об’єднує вихователів, дітей та батьків, сприяє зміцненню довірливих стосунків, допомагає підтримувати обстановку співпраці.

Напередодні  свята вихованців дитячого садка попросили відповісти на питання: «А який ваш садочок?». І почули таку відповідь: «Він – гарний, красивий, великий, улюблений, найкращий!». Мабуть, це - найвища оцінка роботи всіх працівників садочка: керівника, вихователів, помічників вихователів, кухарів, обслуговуючого персоналу. Адже саме усвідомлення того, що справа виховання і навчання дошкільнят є основою у структурі освіти, робить діяльність  колективу творчою, новаторською та професійною.

У переддень  Всеукраїнського дня дошкілля  хочеться побажати колективу Коровинського ДНЗ «Сонечко» зберегти дух сім'ї та атмосферу добра у  їхньому домі щасливого дитинства. Миру, здоров’я, благополуччя, творчих ідей у вашій благородній справі!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь