Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності у Коровинській ЗОШІ-ІІІ ст.

Дата: 20.09.2018 13:45
Кількість переглядів: 559

 

На виконання Кодексу цивільного захисту, постанов Кабінету Міністрів України з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, Положення про функціональну підсистему «Освіта і наука України» єдиної державної системи запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру в Коровинській ЗОШ І-ІІІ ступенів  з 10.09.2018р. по 16.09.2018р. був проведений тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дітей.  

Освітньо-виховна робота з учнями проводилася в таких напрямках:

  • життя серед людей, у природному та предметному середовищах;
  • правила поведінки з вогнем, в інших екстремальних ситуаціях;
  • безпечні та небезпечні вулиці та дороги;
  • правила поведінки у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів;
  • формування вміння надавати собі та іншим допомогу у випадку необхідності.

Перевага надавалася цікавим зустрічам, довірливим бесідам, розмовам, моделюванню та аналізу певних ситуацій, дидактичним та сюжетно-рольовим іграм.

Робота була комплексною та різноплановою. Усі заплановані заходи проведено  згідно плану. Тиждень пройшов під девізом: "Цивільний захист ? це не жарти, треба всім про нього знати!» і розпочався   з конкурсу-виставки малюнків та плакатів на тему "Безпека здоровя – безпека життя".

Відбулися години спілкування  та бесіди  зі старшокласниками

(кл. кер.  Шаповал Л.І., Царко А.В., Гумен С.М..)  на теми: «Життя не вічне - вічні цінності людські», «Безпека життєдіяльності – засоби, шляхи, методи її досягнення», «Безпека руху».

Для учнів 2-4-х класів  вихователями ГПД проведено  гру «Щоб не трапилось біди - памятай про це завжди»  та вікторину «Абетка безпеки». Учні 5-8 класів переглянули презентацію про причини виникнення пожежі та її наслідки під назвою "Гра з вогнем ? одна з причин пожеж". А для учнів 5-11 класів був проведений конкурс колажів «Небезпека  «Червоного півня», а для 2-4 класів – конкурс малюнка на асфальті «Дорога – не гра, помилка коштує життя».   

Перед початком проведення тижня на стендах та куточках з безпеки життєдіяльності було організоване розміщення листівок та памяток з методичними рекомендаціями щодо порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій.   

Підсумком дня стало проведення практичного заняття "Основні правила евакуації з приміщень на випадок надзвичайних ситуацій". Метою заходу була перевірка здатності учнів, учителів та інших працівників школи грамотно й чітко діяти для захисту свого здоровя та життя в надзвичайних ситуаціях. Усе пройшло швидко, злагоджено, на високому методичному рівні.

У рамках проведення тижня безпеки життєдіяльності дітей відбулася зустріч із працівниками Недригайлівського районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у  Сумській області, які  для учнів 1-11-х класів провели бесіду з елементами показу  приладів із питань цивільного захисту на тему "Небезпечні знахідки". Рятівники  продемонстрували макети вибухонебезпечних предметів, оснащення автомобілів аварійно-рятувальної служби та провели роз’яснювальну бесіду про правила поведінки під час виявлення таких знахідок ?  небезпечного  спадку минулих воєнних дій, військових полігонів, які  завжди привертають увагу підлітків.З працівниками та учнями  школи проведені інструктажі з питань дотримання безпеки та поведінки на водних об’єктах у осінньо-зимовий період відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України з відповідним записом в журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці. 

Уся робота була спрямована на організацію різних видів діяльності, які,  в свою чергу,  були направлені на набуття певних навичок поведінки, досвіду, самостійного пошуку виходів із непростих ситуацій, навчанню приймати виважені, продумані рішення. Адже все, чому навчають,  діти повинні вміти застосовувати в реальному житті, на практиці. Для досягнення максимального ефекту вчителі використовували художній матеріал, дидактичні, рухливі та сюжетно-рольові ігри, створювали проблемні ситуації. Під час проведення розваг з дітьми закріплювалися знання та навички стосовно безпеки життєдіяльності, підтримувався позитивний емоційний стан.

 Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь