Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Коровинці відгуляли День села!

Дата: 15.08.2018 16:41
Кількість переглядів: 2139

Для багатьох людей День села – це ще один привід зібратися разом, згадати і тих, хто в цьому селі народився, і тих, хто тут зростав, послухати гарну музику, подивитися виступи дорослих та малих артистів. Тому, зазвичай, на такий день народження не лише сходяться, а й з’їжджаються з усіх куточків України. Цей чудовий день об’єднує людей різного віку - від малого до великого. І вітають селяни земляків та гостей завжди щиро та гостинно.

14 серпня, на Маковія, коровинчани традиційно відзначили День села.

 Святкування розпочалося вранці на шкільному стадіоні зі  спортивних змагань, а саме міні-футболу, жіночого та чоловічого волейболу.

Відбулися козацькі забави(штовхання гирі,естафета-перенесення мішка із зерном,перетягування канату,перепилювання колоди та ін.)  Для малечі працювало містечко атракціонів. Також для дітей була проведена концертно-розважальна програма (шоу мильних бульбашок,хімічне шоу, аквагрим).

Біля приміщення школи пройшов конкурс малюнка на асфальті «Моє рідне село», а також виставка робіт декоративно - прикладного мистецтва,переможцям яких були вручені призи.

З найкращими побажаннями в цей святковий день від імені сільської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету та від себе особисто щиро вітав Коровинський сільський голова Сергій Шило.

 З вітальним словом перед присутніми виступили народний депутат України Микола Лаврик,голова Сумської  обласної державної адміністрації Микола Клочко, депутат Сумської обласної ради Віра Лаврик,директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія Гробова, голова Недригайлівської районної держадміністрації Сергій Панченко та голова районної ради  Іван Нанка.

Під час урочистостей ,голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО вручив ключі від нового шкільного автобуса директору Коровинської ЗОШ I-II ступенів Віктору Шилу .

 «Я вітаю вас із важливим для вас традиційним святом – Днем вашого села. Я вдячний кожному жителю за те, що працюєте задля розвитку і процвітання рідного села, а отже й України», − зазначив Микола Клочко.

Посадовець розповів, що два роки тому за кошти ДФРР утеплили дитячий садочок, згодом розпочали реконструювати і утеплювати Коровинську загальноосвітню школу, що є опорною.

«Нині за кошти державної субвенції ми придбали шкільний автобус, який є результатом спільної роботи, адже Коровинська сільська рада виділила на цей автобус у сумі майже 535 тисяч гривень», – додав Микола Клочко.

За словами Віктора Шила, віднині усі школярі доїзджатимуть до школи із комфортом у будь-яку погоду, що є дуже важливим, особливо, для сільських мешканців.

Подякою народного депутата України Миколи Лаврика за багаторічну сумлінну працю,вагомий внесок у розвиток територіальної громади та з нагоди Дня села Коровинці відзначені сільський голова  Сергій Шило,начальник відділу організаційно-кадрової роботи та правового забезпечення Ніна  Химченко, директор Коровинського СБК Микола Тютюнник та педагог-організатор Коровинської ЗОШ I-II ступенів  Любов Ткаченко.

Окрім гарних і теплих слів на адресу винуватців свята – коровинчан, поважні гості відзначили кращих грамотами та цінними подарунками. За сумлінну працю, активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток територіальної громади та з нагоди Дня села Коровинці грамотою голови Сумської облдержадміністрації та цінним подарунком було нагороджено заступника головного бухгалтера ТОВ «Довіра-2008» Тимошенко В.І,тракториста-машиніста ТОВ «Довіра -2008» Харченко Г.К.,завідуючу Коровинського ДНЗ ясла-садок «Сонечко» Ващенко Л.М.,вчителя історії  Коровинської ЗОШ  Сокруту  В.С.

18 учасникам  АТО  були вручені грошові винагороди та цінні подарунки.

Грамотами голови районної держадміністрації нагороджені інженер –землевпорядник ТОВ «Довіра-2008» Ялова В.І.,молодша медична сестра АЗПСМ с.Коровинці Острівна О.М.,вихователь ДНЗ ясла-садок «Сонечко» Сокрута Т.І.,робітник з обслуговування приміщень Коровинського СБК Волік А.М.

Подякою сільського голови були відзначені Тютюнник Р.В., Коробка В.В., Смирнова І.М., Ситник Л.А., Нишкур Ю.М., Бречка А.О,Ткаченко І.М., Войтенко Н.М., Яценко С.М., Свинаренко В.В., Сіромаха Т.М., Лаврик Г.Г.,Ткаченко Л.М., Гаврилюк С.М.

Незабутнє враження на жителів та гостей громади справила концертна програма учасників художньої самодіяльності Коровинського, Томашівського, Пустовійтівського сільських Будинків культури, Недригайлівського БДЮТ, професійних колективів,естрадних виконавців з міста Суми,а саме  колектив "Сяйво"(керівник М.Чалий) та колектив "Оберіг"(керівник Т.Шулікова), чудово виступив  військововий  оркестр 27 Сумської реактивної артилерійської бригади.

Патріотичною і водночас зворушливою була святкова хода «У Коровинському краї цвітуть вишиванки», після закінчення якої прозвучав гімн України.

Свято закінчилось молодіжною дискотекою та святковим феєрверком , та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї днини до Коровинського краю.

         Тож ще  раз вітаємо односельчан зі святом!   Від щирого серця й від усієї душі зичимо усім нам  здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх  справах .

Нехай же і надалі процвітає наша громада , народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку і всі жителі нашої рідної землі!

Зі святом!!!  

Фото без описуФото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь