Коровинська громада
Сумська область, Роменський район

Багатограні враження томашівських школярів

Дата: 18.06.2018 16:31
Кількість переглядів: 397

Цікаві і захоплюючі екскурсії завжди приваблюють дітлахів. Їм хочеться пізнати світ у всій його величіі красі . Чарівність та історичну значимість м.Батуринацьогоріч мали можливість побачити і відчути учні  табору відпочинку та оздоровлення «Веселка» Томашівського НВК:ЗОШ І – ІІІ ст, ДНЗ.

         У Далекому  ХVІІ ст. своєю пишністю і красою м.Батурин не поступалося навіть Києву. Понад три століття  тому був він столицею Лівобережної України. Знаючи це, учні з трепетом  і очікуванням чогось незвичайного ступили на священну землю національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця”. Були захоплені головною пам’яткою Батурина - величним палацом К. Розумовського. Відвідали дерев’яну  Батуринську фортецю. На території цитаделі побачили будинок гетьмана, скарбницю та дерев’яну замкову церкву. З сумом схилили голови  перед пам’ятником-хрестом  жертвам Батуринської трагедії 1708 року. Поставили свічку у Воскресенській церкві, яка стала усипальнею гетьмана К. Розумовського. А будинок-музей Генерального судді Василя Кочубея – єдиний на території Батурина, який дійшов до нас із XVII століття, вразив маленьких відвідувачів своєю таємничістю.

         Слухаючи захоплюючі розповіді екскурсоводів, ступаючи стежками, якими ходили колись тут гетьмани – великі постаті в історії України, учні відкрили для себе багатогранну і багатобарвну «Гетьманську столицю», привезли у рідну Томашівку незабутні враження.

          Учителі, батьки та учні щиро вдячні спонсорам змістовної поїздки Постолу П.І., Коломійцю М.Г., Голодному М.П. та Ярошенко Н.В.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь